FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
fredag 16 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Julens ekonomi

Spendera klokt inför julenUnder julen spenderar vi i snitt 7000:- kronor och när de få dagarnas julfirande är över sitter många där, med ännu högre kreditkortsskulder och undrar vad det var som hände.

Januari blir en tung månad och många ställer sig frågan om det var värt det. Julen handlar ju trots allt om att få umgås med nära och kära.

Det går att spara in under julen utan att den behöver kännas fattig och blek.

FiraJul.nu har samlat några spartips till er läsare. Har ni ännu fler tips så skriv till oss här och vi lägger in dem på listan.


Var ute i god tid – det sparar både tid och pengar
När släkt och vänner under året kläcker ur sig ”åh, en sån skulle jag vilja ha/behöva”, notera detta.  Då slipper du springa maraton i affärerna och plocka första bästa grej för onödigt dyra pengar. När du tidigt vet vad du vill ha så kan du vänta ut erbjudanden och rabatter och också vara säker på att det du ger kommer att uppskattas av mottagaren.


Handla på nätet med rabatter
Om du handlar på nätet finns det många bra ställen som ger rabatter och har erbjudanden. Webbplatser som riktar in sig på detta är till exempel Groupon och Let’s deal. Men även sajter som Kampanjjakt, Gratislandet och Rabattsök kan vara värda ett besök då de samlar rabattkoder och kampanjer hos olika webbutiker.

Sätt en budget för vad julen får kosta – prata med släkten om det
Bestäm er för hur mycket ni vill lägga på julklappar och mat. Bestäm hur mycket varje julklapp får kosta som mest och prata med övriga som ni ska fira julaftonen med, så att det inte blir några sårade känslor.


Laga maten i förväg
Det finns mycket julmat som går att laga i förväg men som ändå är god när den tas fram ur frysen. Det är också bekvämt för dem som ska resa en bit under julen, maten packas fryst och har tinat när ni har kommit fram.


Samla några vänner, grannar eller släkt och baka och pyssla tillsammans
Det blir många lussebullar eller pepparkakor av en deg. Gör man den själv så blir det mycket billigare än att köpa färdigt. Roligare att göra och kanske får ni ta del av nya recept.


Spendera vettigt – vad handlar julen om för just er
Samla de närmaste och prata igenom om vad julen handlar om för just er. När adventshelgerna rullar igång är det lätt att bli fartblind och bara rusa på framåt. Men pratar ni med varandra så har ni chansen att få en jul som kommer kännas meningsfull för alla – även i när januariräkningarna ska betalas.


Rensa i röran – det kommer ju mera
Oftast finns det redan massor av saker där hemma som inte har kommit till användning. Och efter julens klappregn kommer det ju finnas ännu mer av saker och ting. Rensa i skåp och lådor, låt barnen ordna loppisar för de gamla oanvända leksakerna. Lägg ut saker till försäljning – på nätet finns både stora och små annonssajter och Facebook är fullt av lokala ”loppmarknader”, så som till exempel Loppis/Bazaar eller Loppisfynd & Gör det själv.