FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
fredag 16 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Grundrecept kristyr

Kristyr grundrecept

Ett bra grundrecept på kristyr att använda vid dekoration av pepparkakor eller pepparkakshus. Tricket med denna fluffiga kristyr är att den vispas porös med elvisp.Du behöver

1 äggvita
2,5 - 3 dl florsocker
1 krm ättika.

Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa poröst med en elvisp. När vispen tas ur bunken ska kristyren vara så stel att den behåller formen. Fyll på med florsocker till önskad konsistens har uppnåtts. Spritsa ut kristyren ganska direkt, den stelnar ganska snart.