FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
fredag 16 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida Glittrande ljuslykta

Glittrande ljuslykta

Vackert dekorerade ljus behöver inte kosta en förmögenhet. Välj bilder som passar din inredning och egna smak. Kanske skapa fat med olika teman och ljus i grupper? Med decoupagetekniken skapar du snabbt ljus som ser exklusiva ut.

Du behöver
ett högt stearinljus
en vacker bild, ett bokmärke, motivservett eller liknande
decoupagelim eller tapetklister

Gör så här
Förbered din bild eller bilder. Om du använder servett, se till att bara använda det yttersta lagret som har motiv på sig. Stryk på ett lager decoupagelim där du vill ha motivet. Sätt fast bilden och stryk ytterligare ett eller flera lager lim. Decoupagelimmet är vitt medan det stryks på men blir genomskinligt när det har torkat.