FiraJul.nu är Sveriges mest omfattande webbplats om julen.

Här finns allt för julen: julens traditioner, recept, pyssel, reportage, julens trender och Sveriges största samling av julmarknader.

Tanken på en webbplats om julen föddes inför julen 2004. Då började arbetet med att bygga upp en webbplats och samla information till den. Sedan starten har vi bytt utseende några gånger men tror att vi har hittat en bra form inför julen 2009, och det är i sin nya kostym som du ser webbplatsen idag.

FiraJul.nu drivs av Agnes Hedberg, som också driver mediabyrån Wera Media i Linköping. Tillsammans med frilansare och andra intresserade fylls webbplatsen på med ny information hela tiden. Vi har genom åren haft över 500.000 besökare och får ständigt brev om hur uppskattat innehållet hos oss är.

Vill du veta mer, inleda ett samarbete eller saknar någon information? Kontakta oss!

Om FiraJul.nu
fredag 16 november 2018
  • Öka texttorlek
  • Återställ textstorlek
  • Minska textstorlek
     Startsida

Mandelmusslan i en modern form

Det var när Anna Hägerstedt försökte sig på att baka mandelmusslor inför julen för ett år sedan, som tålamodet tröt. Än en gång hade hon lagt ner mycket möda på förberedelser och ändå ville inte mandelmusslorna lossna ur sina formar. Många av kakorna gick sönder i processen och blev till smulor.Då kom hon på idén att prova att baka i en av de frysburkar i silikon avsedda för barnmat som hon säljer i sitt företag Pufz. Och resultatet blev över förväntan. Varje kaka kom ut hel och fin.


Det gav Anna inspiration till att ta fram silikonformar för mandelmusslor.

- Julen 2014 ska de finnas i mitt eget julstök och webbutik, vare sig någon annan vill ha dem eller inte, berättar Anna och minns tillbaka på hur hon tänkte för ett år sedan.

Nu finns det, förutom formar till de klassiska mandelmusslorna även formar för knäck, praliner och muffins. Sortimentet växer hela tiden och en av de senaste produkterna är den stora bakmattan i silikon.

- Den tar ingen plats när den inte används och kan också användas till så mycket mer än bakning, berättar Anna som själv är småbarnsförälder. Barnen kan sitta och måla med mattan som underlag eller hålla på med trolldeg och liknande.